Blandare


AR200 är en blandningsmaskin utvecklad för stora volymer i professionella kök, i industriella bagerier och inom tillverkningsindustrin.
Blandaren levereras med en 5,5 kW stark motor.
Utformningen av vispen samt växelrotationen (vispen roterar med planetliknande rörelser) är väldigt effektiv och har en hög kapacitet. Maskinens rörelsehuvud är smörjningsfritt.
När kitteln placeras vid kittelarmarna aktiverar man den elektriska kittellyften med hjälp av ett handtag eller genom att trycka på en knapp och detta sänker eller höjer skålen till rätt plats och låser i en enda rörelse.
Utrustad med ett överlägset variabelt hastighetssystem som gör att man snabbt och lätt kan ställa in exakt hastighet.
Blandaren kan även beställas tillverkad i syrafast rostfritt stål för t.ex. laboratorier eller andra användare med höga hygienkrav.

Delar till skrapa

Skrapa

Visp med förstärkta trådar i rostfritt stål

Blandningsspade i rostfritt stål med tvärribbor

Skrapan är ett mycket effektivt extratillbehör. När skrapan används tillsammans med visp eller blandningsspade skrapas skålen automatiskt av uppifrån och nedåt. Alla råvaror som sitter på skålens kant samlas upp och pressas in i visp- och blandningsprocessen. Resultatet blir en större och mer enhetlig massa och dessutom tidsbesparing eftersom ingen manuell avskrapning behöver göras.
Skrapan är mycket hygienisk och lätt att rengöra då skrapbladet enkelt kan klickas loss från det rostfria stålverktyget.
AR200 kan levereras med ett antal extra tillbehör såsom t.ex. förstärkt visp och blandningsspade. Vispen är förstärkt med tjockare trådar och har även ringförstärkning. Blandningsspaden har tre tvärgående ribbor för maximal omrörning.
 
Om det finns behov av en blandningsmaskin för mindre volymer kan vi nu erbjuda Varimixers nya ERGO serie (information på engelska på Varimixers hemsida)
 

Klicka på bilden nedan för en förstorad ritning

Tekniska data
Modell AR200
Volym 200 liter
Effekt 5,5 kW
Spänning 400 V (3-fas)
Nettovikt 525 kg
Steglös hastighet 47 – 257 RPM
IP-kod IP53
IP-kod (tillgänglig uppdatering) IP54
Dimensioner Se ritning ovan
Kapaciteter
– Äggvita 27 liter
– Vispgrädde 120 liter
– Majonäs 160 liter
– Kryddsmör 150 kg
– Potatismos 140 kg
– Muffins 120 kg
– Sockerkakssmet 50 kg
– Köttbullssmet 150 kg
– Glasyr 140 kg
Som extra tillbehör erbjuds elektriska lyftutrustningar för kittlar i storlekar 30 till 80 liter. Flexibel lösning för att lyfta kittlarna till rätt position för blandaren. Kitteln kan lyftas direkt från en hylla eller från mixern till lämplig arbetshöjd och roteras för utportionering och tömning av innehållet. Lyften är utrustad med 2 armar som greppar kitteln. Lyften styrs med hjälp av en fjärrkontroll.

FLEXLIFT INOX front

FLEXLIFT INOX med kittel

FLEXLIFT INOX Mini front

FlLEXLIFT INOX MINI med kittel

Tekniska data för lyftutrustningarna
Modell FLEXLIFT INOX 30-80 M FLEXLIFT INOX 30-80 H FLEXLIFT INOX MINI
Kapacitet (kg) 80 80 50
Kittelstorlek (liter) 30 – 80 30 – 80 30 – 60
Total höjd (mm) 1980 2410 1524