Blandare


AR200 är en blandningsmaskin utvecklad för stora volymer i professionella kök, i industriella bagerier och inom tillverkningsindustrin.
Blandaren levereras med en 5,5 kW stark motor.
Utformningen av vispen samt växelrotationen (vispen roterar med planetliknande rörelser) är väldigt effektiv och har en hög kapacitet. Maskinens rörelsehuvud är smörjningsfritt.
När kitteln placeras vid kittelarmarna aktiverar man den elektriska kittellyften som har ett säkerhetslås (tillval vid standard kontrollpanel).
Utrustad med ett överlägset variabelt hastighetssystem som gör att man snabbt och lätt kan ställa in exakt hastighet.
Blandaren kan även beställas tillverkad i syrafast rostfritt stål för t.ex. laboratorier eller andra användare med höga hygienkrav.

Delar till skrapa

Skrapa

Visp med förstärkta trådar i rostfritt stål

Blandningsspade i rostfritt stål med tvärribbor

Skrapan är ett mycket effektivt extratillbehör. När skrapan används tillsammans med visp eller blandningsspade skrapas skålen automatiskt av uppifrån och nedåt. Alla råvaror som sitter på skålens kant samlas upp och pressas in i visp- och blandningsprocessen. Resultatet blir en större och mer enhetlig massa och dessutom tidsbesparing eftersom ingen manuell avskrapning behöver göras.
Skrapan är mycket hygienisk och lätt att rengöra då skrapbladet enkelt kan klickas loss från det rostfria stålverktyget.
AR200 kan levereras med ett anta extra tillbehör såsom t.ex. förstärkt visp och blandningsspade. Vispen är förstärkt med tjockare trådar och har även ringförstärkning. Blandningsspaden har tre tvärgående ribbor för maximal omrörning.

Klicka på bilden nedan för en förstorad ritning

Tekniska data
Modell AR200
Volym 200 liter
Effekt 5,5 kW
Spänning 400 V (3-fas)
Nettovikt 580 kg
Steglös hastighet 47 – 257 RPM
IP-kod IP53
IP-kod (tillgänglig uppdatering) IP54
Dimensioner Se ritning ovan
Kapaciteter
– Äggvita 27 liter
– Vispgrädde 120 liter
– Majonäs 160 liter
– Kryddsmör 150 kg
– Potatismos 140 kg
– Muffins 120 kg
– Sockerkakssmet 50 kg
– Köttbullssmet 150 kg
– Glasyr 140 kg